(video) 100 de ani Mazda: RX-7 – redefinirea distracției de conducere cu motor rotativ

Bucuria de a conduce, design ușor și motor rotativ: trei elemente care definesc ADN-ul Mazda și continuă să fascineze echipa producătorului auto cu sediul în Hiroshima, Japonia.

Dar un model iese în evidență printre toate celelalte pentru a da tuturor acestor elemente un nou nivel de semnificație, cimentând mașina sport compactă cu motor rotativ în mintea pasionaților de condus din Europa și din întreaga lume.

Foto: autoblog.md

Modelul ăla despre care este vorba e Mazda RX-7! Lansată în 1978, prima mașină sport de masă a Mazda va deveni cel mai bine vândut vehicul cu propulsie rotativă din istorie. Și, de asemenea, a propulsat succesul brandului pe pistele de curse la niveluri fără precedent. Nu mai spunem despre ce vedetă a devenit în lumea tuning-ului auto, mai ales acasă!

Urletul distinctiv al unităţii sale de propulsie twin-rotor a zguduit pistele din Europa și dincolo de început, câștigând în clasa 1.600-2.300 cm³ a British Saloon Car Championship în 1980-1981 și demonstrând fiabilitatea sa prin capturarea drapelului în carouri la cursa de 24 de ore de la Spa Francorchamps (Belgia), tot în 1981. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub