Cimitirele din Chișinău și suburbii, închise de Paștele Blajinilor. Va fi permis accesul doar în caz de ritualuri funerare

Primarul general Ion Ceban recomandă Comisiei Situații Excepționale Chișinău să aprobe închiderea cimitirelor pe teritoriul municipiului, în contextul sărbătorii Paștelui Blajinilor, pentru a evita răspândirea infecție cu Covid-19.

„Săptămâna viitoare avem Paștele Blajinilor și vom proceda cât se poate de precaut. Știm că sunt lucruri importante și sfinte, tradiție, dar nimic nu este acum mai important decât a nu pune viața cetățenilor în pericol. Anume din acest considerent voi propune și recomanda CSE municipale să aprobe închiderea cimitirelor pe teritoriul mun. Chișinău, iar accesul să fie doar în caz de ritualuri funerare”, a menționat Ion Ceban.

„Putem reuși să evităm îmbolnăvirile, să ieșim mai repede din această pandemie doar dacă vom acționa restricționat și conștient la această etapă de criză”, a precizat edilul.

Astfel, în perioada 19-27 aprilie 2020, va fi restricționat accesul și în cimitirele din localitățile suburbane din componența municipiului Chișinău, cu excepția înhumărilor curente.

Totodată, în continuare va fi sistat transportul public în zilele de weekend.

Amintim că în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, de pe 9 aprilie, s-a decis ca Paștele Blajinilor să se amâne pentru 6, 7 și 8 iunie.

Potrivit ultimelor date privind cazurile de contaminare cu Covid-19, doar în municipiul Chișinău au fost diagnosticate 560 de persoane, ceea ce reprezintă circa o treime din numărul total al pacienților testați pozitiv la noul tip de coronavirus.


Pub