Un deputat cu suspecție la Covid-19, în autoizolare. Ce spune parlamentarul

Deputatul independent Alexandr Oleinic se află în autoizolare la domiciliu. Despre aceasta a anunțat judecătoarea Curții Constituționale Liuba Șova, în cadrul ședinței de astăzi, unde se examinează legea asupra căreia Guvernul și-a asumat răspunderea. Printre sesizările înaintate CC se află și cea a parlamentarului neafiliat, care nu a putut fi prezent la ședință. Contactat de UNIMEDIA, Alexandr Oleinic ne-a spus că se simte bine și continuă să activeze de acasă.

Foto: UNIMEDIA

Alexandr Oleinic nu s-a putut prezenta astăzi la Curtea Constituțională, așa cum prevede procedura, iar magistrata Liuba Șova a explicat că deputatul a anunțat despre faptul că se află la autoizolare la domiciliu.

Deputatul a venit cu o precizare vizavi de motivele autoizolării: „Decizia de a mă autoizola, începând cu 6 aprilie curent, vine drept urmare a unor contacte cu unele persoane care ulterior m-au informat despre ”unele probleme de sănătate”. Chiar dacă mai târziu am fost informate că este vorba despre unele viroze, fapt confirmat și de testele negative procesate de ele, în scopul protejării familiei, colegilor și altor persoane, am decis să stau autoizolat timp de 14 zile”.

Parlamentarul a menționat că va face și un test de verificare Covid-19. „În rest mă simt normal. Lucrez la domiciliu. Folosindu-mă de ocazie, le doresc sănătate tuturor. #StațiAcasă, căci doar împreună vom învinge această pandemie”, a precizat acesta.

Alexandr Oleinic a depus la CC o sesizare privind controlul constituționalității proiectului de lege pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, la 1 aprilie.

Amintim că la 26 martie, un angajat al Secretariatului Parlamentului a fost diagnosticat cu Covid-19.


Pub