Orașul Glodeni, începând cu ziua de mâine, este plasat în carantină

Orașul Glodeni va intra de mâine dimineață în carantină, după ce a fost înregistrat un număr impunător de cazuri de Covid-19. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă.

Foto: nordnews.md

„În acest caz,vor avea la acest moment 5 localități în Republica Moldova în regim de carantină. Dacă facem trimitere la Ștefan-Vodă și Soroca, localități care sunt de mai mult de o săptămâna în carantină, vedem odinamică încurajatoare. Ieri la Soroca au fost zero cazuri, azi 4, dar pe fondul celor cu zeci de săptămâna trecută, este o evoluție foarte bună”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că șefului statului, a precizat că situația în raionul Glodeni este una deloc îmbucurătoare.

Sâmbătă, la Glodeni au fost înregistrate cele mai multe cazuri, de pe teritoriul țării, și anume 25. Ieri bilanțul a ajuns la 97, după ce alte 14 persoane au primit un rezultat pozitiv, în urma efectuării testelor de laborator.

Primul caz înregistrat la Glodeni a fost pe 25 martie.

Ministerul Sănătății a anunțat, în această dimineață despre un alt deces, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 70 de ani, originar din Glodeni. Bilanțul morților în Republica Moldova a ajuns la 35.


Pub