În Belarus au decedat 29 de pacienți cu Covid-19. Lukașenko neagă că aceste decese ar avea vreo legătură cu noul coronavirus

Toate persoanele care au decedat în Belarus în urma infecției cu noul coronavirus, au murit de fapt, din cauza unui „buchet de boli cronice”, a declarat președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, scrie Meduza.io.

Foto: Euronews

„Oamenii se tem. Prin urmare, vreau să le comunic următoarele: în țara noastră nu a murit nicio persoană din cauza coronavirusului. Nici una! Au murit din cauza unui buchet de boli cronice pe care le-au avut. <...> Coronavirusul nu este nici măcar catalizatorul acestor boli, ci atmosfera în care se dezvoltă bolile cronice. Acesta este motivul. Prin urmare, repet că nicio persoană nu a murit de coronavirus în țara noastră ”, susține Lukașenko.

Mai mult decât atât, Lukashenko a declarat că i se raportează că „această psihoză, în special despre coronavirus, a dus la faptul că oamenii (testați pozitiv la coronavirus) lăsat mâinile în jos și au încetat să lupte pentru viața lor în spitale.”

„Să nu se îngrijoreze. Nimeni nu va muri în țara noastră de coronavirus. Declar public acest lucru. Aceasta este convingerea mea fermă, bazată pe o analiză a ultimilor ani. Avem deja experiență anul acesta. <...> Am găsit deja combinații de medicamente pentru a salva oamenii. Prin urmare, vom lupta pentru fiecare persoană. Și dacă această persoană nu renunță, cu siguranță se va recupera ”, a spus Lukașenko.

Potrivit Ministerului Sănătății din Belarus, la data de astăzi, 13 aprilie, în țară au fost confirmate 2919 cazuri de infecție cu coronavirus. 203 de pacienți au fost declarați vindecați, 29 au murit.

Autoritățile din Belarus nu au instituit restricții de carantină la scară largă. Granițele țării sunt deschise, întreprinderile de stat și întreprinderile continuă să funcționeze. Tot în Belarus, are loc singurul campionat de fotbal din Europa, scrie Meduza.

Totuși, autoritățile din Belarus au început să impună persoanele care vin din străinătate să se autoizoleze, au interzis evenimentele în masă cu participarea străinilor, au prelungit vacanța școlilor și au amânat operațiile și spitalizările planificate.


Pub