18:05:01 28.03.2024
Stiri

NERVOZITATE în tabăra PSRM, după decizia CC. Răspunsul OPOZIȚIEI: „Poate îi transmite cineva „parintelui” banilor din Bahamas a PSRM că susținem anularea nu doar a 4,5 euro din taxa aeroportuară, ci a întregii sume de 9 Euro”

Politică 13.04.2020 20:28 Vizualizări6492 Autor: Ziarul National
NERVOZITATE în tabăra PSRM, după decizia CC. Răspunsul OPOZIȚIEI: „Poate îi transmite cineva „parintelui” banilor din Bahamas a PSRM că susținem anularea nu doar a 4,5 euro din taxa aeroportuară, ci a întregii sume de 9 Euro” Facebook
Corneliu Furculiță, alături de Igor Dodon


Reprezentanții PSRM acuză opoziția că ar fi privat bugetul de stat cu cel puțin 7,5 milioane de euro, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea votată prin asumare de răspundere de către Guvernul Chicu. Liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat că opoziția i-ar fi făcut pe plac lui Ilan Șor.

„Grupul Pro-Șor, asistat de deputații Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase, au obținut la Curtea Constituțională câștig de cauză. Ei au câștigat ca taxa integrală de 9 euro să rămână în buzunarul lui Ilan Șor (Guvernul a propus ca jumătate din această taxă, adică 4,5 euro, să fie transferați într-un fond special la bugetul de stat, ca să ajute medicii în lupta cu pandemia). Cine a pierdut? Au pierdut toți cetățenii, care au rămas fără o sursă importantă la bugetul de stat (anual se colectează în jur de 15 milioane de euro din această taxă aeroportuară)”, a scris Furculiță pe Facebook.

Citește și: VIDEO, DOC // Curtea Constituțională: Legea votată de Guvernul Chicu prin asumare de răspundere în fața Parlamentului este NECONSTITUȚIONALĂ

Socialistul nu pomenește nimic despre legile contestate de opoziție - modificări ce vizează accizele la țigări, intrarea în zonele vamale ale duty free-urilor sau taxele pentru resurse naturale.

Citește și: DECONSPIRARE // Decizia Curții Constituționale trezește mai multe semne de întrebare: „Este o decizie CIUDATĂ. Autorul sesizării a solicitat cu totul altceva”

„Au pierdut câteva zeci de mii de angajați din domeniul HoReCa, industrie care va plăti în continuare 20% TVA, în loc de 15% cum a propus Guvernul. Acesta este unul din domeniile cele mai afectate de situația excepțională care este în țara noastră. Deci, au câștigat grupul Pro-Șor, Sandu și Năstase, dar au pierdut cetățenii R. Moldova. Guvernul ar trebui să identifice o altă modalitate să revină cu propuneri pe aceste subiecte, dar și pe altele așteptate de cetățeni”, a adăugat Furculiță.

Citește și: VIDEO, DOC // Plan DEMASCAT: Premierul Chicu, pe cal alb în timpul pandemiei, după decizia Curții Constituționale. A convocat CSE pentru „a nu opri ajutoarele”

În replică, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că formațiunea pe care o reprezintă ese gata să anuleze integral taxa de 9 euro.

„Poate îi transmite cineva „parintelui” banilor din Bahamas ai PSRM că noi, cei de la PAS, susținem anularea nu doar a 4,5 euro din taxa aeroportuară (introdusă ilegal pe timpul când PSRM cocheta cu PD-ul lui Plahotniuc), ci a întregii sume de 9 euro. Să identifice chiar astăzi o modalitate prin care această propunere poate fi realizată și noi o susținem cu două mâini (chiar astăzi). Să vedem dacă vin…”, a precizat Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md