PAS alocă 60.000 de lei pentru testarea personalului medical antrenat în lupta cu COVID-19

Crina Dumitriu
13/04/2020

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat luni că va aloca 60.000 de lei pentru testarea personalului medical de terapie intensivă care oferă îngrijiri pacienților critici cu COVID-19. Fondurile vor fi administrate de către Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” ( www.viamed.md) – o asociație a medicilor de terapie intensivă care promovează bunele practici din domeniul reanimatologiei și anesteziologiei.

De la începutul crizei, PAS a alocat 617.300 lei din Fondul Solidarității pentru livrarea echipamentelor de protecție către spitalele raionale și autoritățile publice locale din toată țara, dar și pentru livrarea pachetelor alimentare persoanelor vulnerabile. 

„Întreaga țară este alături de personalul medical și s-a unit pentru a da o mână de ajutor– prin donații, prin mâncare, prin echipamente. Dragi medici, asistenți medicali, șoferi de ambulanțe, felceri, toți cei care acum salvează vieți – noi vă mulțumim și promitem să continuăm să fim alături de voi pe toate căile”, a declarat Maia Sandu, președinte PAS.

PAS îndeamnă cetățenii să contribuie în continuare la Fondul Solidarității, pentru ca un număr cât mai mare de medici să poate fi testați gratuit și să se simtă protejați.

În ultimele două săptămâni, în Fondul Solidarității s-au strâns aproape 230.000 lei de la peste 80 donatori.

Donațiile pot fi făcute online la acest link: https://unpaspentru.md/donate. Toate acțiunile realizate de PAS, inclusiv achizițiile efectuate din donațiile pe care le primim de la cetățeni pot fi urmărite în timp real aici: https://unpaspentru.md/actiuni-pas-covid-19/

Doar dând dovadă de cooperare, responsabilitate și solidaritate vom putea trece peste această criză fără precedent pentru Republica Moldova și întreaga lume.

Portalul Anticoruptie.md a scris de mai multe ori că lucrătorii medicali  cer să fie testați la coronavirus. Până acum s-au infectat de coronavirus peste 400 de angajați din sistemul medical.  

Crina Dumitriu
13/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii