‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTop 8 cele mai exportate produse agricole moldovenești în Italia

Top 8 cele mai exportate produse agricole moldovenești în Italia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Produsele moldovenești ajung a fi tot mai apreciate de consumatorii italieni, iar Italia a ajuns a fi al 2-lea cel mai mare partener comercial al Moldovei în 2018-2019 (al 3-lea în perioada 2014-2017).

Astfel, în perioada 2014-2018 a fost înregistrată o creștere a exporturilor de 7% (309.6 milioane dolari), iar în anul 2018 a fost stabilit un record, comparativ cu 243.4 milioane dolari în 2014.

Cu toate aceste schimbări, Moldova nu se regăsește nici în Top-ul 70 parteneri de import ai Italiei, însă experții remarcă drept oportunitate excelentă această piață, în special pentru produsele agricole, în condițiile în care acestea sunt unele dintre cele mai exportate.

Top 20 produse exportate de Republica Moldova în Italia în anul 2018

Dintre toate produsele alimentare exportate, pe lângă cereale și ulei de floarea soarelui, în top sunt incluse nucile și mierea naturală.

Top 20 produse alimentare exportate de Republica Moldova în Italia în anul 2018

Astfel, 40.3% din exportul total moldovenesc de produse alimentare ajunge pe piața Italiei (125 milioane de dolari).

Procesul și procedurile de export ale produselor sunt realizate datorită organizațiilor cumpărătoare, agrosiștilor, distribuitorilor cu gamă largă, importatorilor, agenților sau altor producători.

‹ adv ›

Datele au fost prezentate în cadrul evenimentului Export Morning Italia. Mai multe detalii despre profilul consumatorului și procesul și procedurile de export în Italia gășiți pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›