75 de copii infectați cu Covid-19, internați în Spitalul de Boli Contagioase. Șefa instituției spune că nu mai sunt locuri pentru a prelua alți pacienți

Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii nu mai are locuri disponibile pentru a interna minorii cu suspecție la Covid-19. La moment, aici sunt deja internați 120 de pacienți în total, 107 fiind testați pozitiv, dintre care 75 sunt copii. Anunțul a fost făcut de șefa instituției, Ludmila Bîrcă, în cadrul briefing-ului comun cu ministra Sănătății și alți trei directori de spitale din Chișinău desemnate strategice.

Foto: moldova24.info

„Astăzi avem 120 de pacienți în total, inclusiv 107 confirmați cu Covid-19, dintre care 32 sunt maturi și 75 -copii. Maturii sunt mama, tatăl sau alt îngrijitor care stă cu copilul”, a menționat directoarea Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bîrcă.

Dintre cei testați pozitiv, 44 de pacienți sunt cu forme medii ale infecției, iar alți 63 au forme ușoare ale bolii.

Totodată, șefa instituției a menționat că lucrătorii medicali sunt echipați corespunzător, iar rezerva de costume speciale de protecție este pentru circa 20 de zile.

Pe de altă parte, însă, Ludmila Bîrcă spune că cea mai mare problemă la moment este lipsa locurilor disponibile pentru a interna alți pacienți decât deja prezenți în spital: „Avem 120 pacienți și 100 de paturi în total. Evident că avem mai multe paturi pentru mamele care rau internate anterior. Insituția nu a intrat în ordinul care a fost emis pe data de 10, în privința externării cu un singur test negativ. Solicităm respectuos ca să fie încă o dată studiată problema și să vedem ce putem face, pentru că la moment nu putem prelua pacienți din republică. Suntem telefonați, dar locuri nu avem”.

În replică, ministra Sănătății a menționat că ordinul la care s-a referit șefa Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii nu se referă la bolnavii minori și este doar la prima etapă de implementare, iar pentru copiii cu suspecție la Covid-19 în Chișinău activează și Spitalul Municipal „V. Ignatenco”.

Urmăriți briefing-ul integral:


Pub