(video) Angajatul unei stații de urgență, care a prezentat echipamentul de protecție din dotare, vine cu noi detalii. „Ni s-au adus măști, dar mama a fost telefonată să mă convingă să șterg video-ul, altfel risc dosar penal”

Lucrătorul medical al unei stații de urgență care a prezentat ieri pe rețele de socializare echipamentul din dotare, afirmând că acesta este mai mult inexistent, a revenit astăzi cu noi detalii. Tânărul spune că la scurt timp după ce a postat imaginile video, i-au fost oferite măști mai calitative decât cele pe care le-a avut în dotare anterior. Eugeniu a mai relatat, pentru UNIMEDIA, că mama sa a fost telefonată și rugată insistent să-și convingă fiul să șteargă postarea anterioară, dacă nu dorește să „fie eliberat de la serviciu pe dosar penal”.

Foto: captura foto

Eugeniu Cebotari ne-a povestit că a absolvit Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, iar la moment, este student în anulș 2 la Facultatea de Kinetoterapie a USEFS: „Când eram student în anul 4 la colegiu am început cariera mea în medicină, activând în calitate de brancardier în Secția de internare din cadrul IMSP IMU. Din 27.09.2018 activez în cadrul AMU Chișinău, SAMU Buiucani”.

Eugeniu activează în cadrul AMU Chișinău, SAMU Buiucani. / Sursa:Eugeniu Cebotari

El a mulțumit tuturor persoanelor care l-au susținut și spune că nu se aștepta că acest caz va lua o asemenea amploare. „Spre seară, în jurul orelor 19.00, au fost aduse măști, sunt de o calitate decentă, corespund standardelor necesare, au și fixator, sunt făcute dintr-un material permeabil, nu te sufoci cum te sufocai în măștile pe care le-am arătat ieri”, a relatat tânărul.

„Aceasta este realitatea, dacă îi este rușine cuiva de realitatea pe care o avem, e problema lor. Cred că trebuie de luat măsuri. Dacă s-au putut ieri aduce măști, înseamnă că este posibilitate, ar trebui să fie doar dorință”, a mai adăugat Eugeniu.

Totodată, tânărul a menționat că nu a fost amenințat în mod direct că ar putea fi concediat, însă a fost contactată mama sa. „Nu am fost presat direct, dar ieri, după ce am făcut postarea, mama mea a fost telefonată și impusă să mă roage să șterg postarea, sub pretextul că în caz contrar, voi fi eliberat de la serviciu pe dosar penal”.

L-am întrebat pe Eugeniu și dacă a fost testat la coronavirus sau dacă a fost anunțat, el sau colegii săi, că urmează să fie testați. „Nu ni s-a propus să fim testați, în pofida faptului că toți colegii mei au făcut foarte mare zarvă în privința acestor teste. Au fost testați doar câțiva dintre colegii mei, printre care unii sunt pozitivi și sunt internați”, ne-a răspuns tânărul.

Ieri, tânărul, aflându-se într-o ambulanță, a demonstrat ce măști are în dotare, calitatea acestora, dar și a mănușilor. Astfel, Eugen a ținut să-i răspundă ministrei Sănătății că nu lucrătorii medicali sunt de vină pentru că se infecteaza cu Covid-19, ci lipsa echipamentului de protecție.


Pub