Autoritățile din România și Ucraina au permis deschiderea showroom-urilor auto. Piața auto din Moldova este în mare pericol

Pandemia globală de COVID-19 a afectat la nivel mondial o sumedenie de industrii și continuă să aducă pierderi de miliarde de euro companiilor din întreaga lume.

Industria auto nu este o excepție, acolo unde potrivit estimărilor vânzările de autoturisme noi vor scădea cu 80% la nivel european în luna aprilie!

Foto: dpaschoal.com.br

O sumedenie de fabrici sunt închise pe întreg continentul, iar Asociația Producătorilor Auto din Germania a făcut un apel către Angela Merkel pentru a permite vânzarea automobilelor noi pe motiv că există stocuri prea mari care, dacă nu sunt vândute, vor duce la falimentul multor companii.

Revenind în Europa de Est, aflați că autoritățile din România au permis de curând vânzarea automobilelor noi, asta după ce piața de automobile a înregistrat o scădere de minus 32% în martie și -22% în primul trimestru din acest an. De altfel, autoritățile române au căzut de acord că în această perioadă de pandemie tot mai mulți oameni își doresc un automobil propriu, iar astfel vânzările au fost repornite. Află mai multe şi despre cum stau lucrurile în Moldova, pe AutoBlog.MD


Pub