(video) Premierul Ion Chicu, despre majorarea salariilor lucrătorilor medicali implicați în diagnosticarea și tratarea pacienților cu Covid-19

Prim-ministrul Ion Chicu a adus în discuție majorarea salariilor lucrătorilor medicali, dar și ale altor angajați ai statului implicați în identificarea și/sau tratarea persoanelor diagnosticate cu Covid-19. Asta după ce mai mulți reprezentanți din domeniul medical s-au plâns că salariile de fapt, nu le-au fost majorate, în luna martie.

Foto: UNIMEDIA

„Comisia pentru Situații Excepționale a stabilit, anterior, alocarea a câte 16 mii de lei pentru fiecare reprezentant al statului din medicină, Poliție și alte structuri, care în momentul exercitării atribuțiilor de serviciu s-a contaminat cu Covid-19. Sunt mai multe propuneri să extindem numărul persoanelor respective nu doar pentru cei care au fost în nemijlocitul contact cu pacienții, dar și pentru cei care sunt angajați în instituțiile medicale sau în Poliție sau alte instituții. Noi examinăm această posibilitate, este o prioritate a noastră pentru a asigura o motivare suficientă tuturor angajaților statului, dar în primul rând medicilor și vom lua o decizie mâine, în cadrul ședinței CSE”, a declarat Ion Chicu.

„În conformitate cu decizia anterioară a CSE, în luna martie mai mulți reprezentanți ai instituțiilor medicale vor primi un salariu în plus”, a mai adăugat premierul, precizând că mâine vor fi prezentate cifre exacte.

Totodată, Chicu a promis că adaosurile salariale pentru luna aprilie vor fi mai mari, sub forma unui salariu suplimentar de bază

Premierul a mai spus că s-a discutat, la nivel de Guvern și de Minister al Finanțelor, ca suplimentar la majorarea salariului de 10% pentru toți reprezentanții sistemului medical, de la 1 aprilie 2020, remunerarea să fie majorată cu o cifră mai substanțială.

Amintim că ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat anterior că personalul medical implicat în tratarea pacienților bolnavi de coronavirus și cel care va lucra cu diferite cazuri suspecte de Covid-19 va primi un supliment la leafă de 100% din salariul tarifar.

Urmăriți declarațiile integral:


Pub