Replica directorului Institutului de Medicină Urgentă pentru tânărul care a vorbit despre echipamentele de la urgență: „Institutul nu are nimic în comun cu el”

urgenta

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciobanu, a venit cu o replică pentru mai multe acuzații, pe pagina de Facebook a instituției. Ciobanu a atins și subiectul tânărului care a prezentat echipamentele cu care lucrează personalul de la urgențe.

„Despre băiatul de la urgențe, numit «papă lapte». Institutul de Medicină Urgentă nu are nimic în comun cu el și nu este angajatorul acestui lucrător medical. Dumnealui activează în cadrul Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, autoritate juridică națională, în componența căruia au intrat în anul 2015 și stațiile de asistență medicală urgentă din raza mun. Chişinău: Centru, Buiucani, Botanica, Râşcani, Ciocana, care anterior aparțineau de Institutul de Medicină Urgentă. Sper că am clarificat.

Printre altele, despre echipamentele de protecție, evident că lucrătorii medicali de pe ambulanțe sunt persoanele cu risc major de infectare. Dar acele echipamente pe care le-a demonstrat tânărul sunt pentru echipele care deservesc urgențele non-COVID. Spun asta pentru că în fiecare zi văd cum sunt echipați lucrătorii medicali de pe ambulanțe, care transferă pacienții cu COVID-19. Absolut toți sunt îmbrăcați cu costume de protecție (combinezoane), bahile, mănuși chirurgicale, ochelari de protecție, respiratoare și viziere”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Reamintim că ieri, un tânăr care lucrează la urgențe a postat un video în care a arătat cum sunt într-adevăr echipați specialiștii pe timp de pandemie. „Doamna ministră a spus mereu că noi suntem echipați bine. Uitați-vă, aceasta precis nu e o mască pentru a merge la pacienții infectați cu COVID”. La scurt timp, tânărul a șters videoul de pe pagina sa socială, însă filmarea a reușit să fie salvată și a fost încărcată pe altă pagină.

Astăzi, tânărul a anunțat că a primit măști mai bune decât cele pe care le avea anterior. De asemenea, acesta a declarat pentru UNIMEDIA că mama sa a fost telefonată și rugată insistent să-și convingă fiul să șteargă postarea anterioară, dacă nu dorește să „fie eliberat de la serviciu pe dosar penal”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente