Asistentul medical de la Urgență, care a rupt tăcerea: „La scurt timp după postarea mea, ni s-au adus măști de calitate mai bună”

Cornelia Cozonac
12/04/2020

Stațiile de urgență au fost dotate sâmbătă cu măști de calitate mai bună. Aceasta s-a întâmplat la scurt timp după ce asistentul medical Eugeniu Cebotari de la Stația de Urgență Buiucani a vorbit, într-o postare video, despre calitatea proastă a măștilor și altor piese din echipamentul de protecție, cu  care sunt dotate echipajele de pe urgență care merg la pacienți suspectați de coronavirus. Asistentul medical a arătat măștile, făcute din stofă prin care nu poți respira sau fără să asigure protecție.

Cebotari a mulțumit duminică celor care l-au susținut pe rețelele sociale, menționând că postarea sa o să o să fie atât de mediatizată. El a mai spus, într-o nouă secvență video că nu s-au făcut presiuni asupra sa și că nu i s-a cerut demisia. Și colegii săi de la Stația de Asistență Medicală de Urgență Botanica au confirmat referitor la calitatea proastă a echipamentului de protecție din dotare. 

Asistentul medical a vorbit după ce ministra Sănătății a declarat în cadrul briefingului de presă de sămbătă că unii medici, din cei 390, sunt de vină că s-ar fi infectat cu COVID-19, adică în afara serviciului. Angajatul i-a cerut ministrei Sănătății ca înainte să afirme că lucrătorii medicali sunt de vină că s-ar fi infectat cu COVID-19, să se asigure mai întâi că aceștia au echipament de protecție la locul de muncă.   

UPDATE Eugen Cebotari a declarat duminică pentru PRO TV că mama sa a fost telefonată ca să-i ceară lui să-și șteargă postarea, de altfel o să fie concediat pe dosar penal. El este căsătorit, îi place munca pe care o face. Salariul său este de 6600 de lei.    

Cornelia Cozonac
12/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii