Peste 200 de hectare de vegetație, mistuite de flăcări, în 24 de ore. Care sunt localitățile afectate

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație pe spații extinse. În total, 219 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări.

Foto: unimedia.info

Pompierii au fost solicitați pentru lichidarea focarelor de ardere pe suprafețe extinse în raioanele Rezina, Ialoveni, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Cimișlia, Bălți, Ocnița, Glodeni, Cahul, și Cantemir.

Astfel, în localitatea Lalova, raionul Rezina și satul Ialpug, din Cimișlia, au fost mistuite de flăcări câte 25 de hectare de iarbă uscată.

Totodată, în după amiaza zilei de ieri, în jurul orei 13:00, o suprafață extinsă de vegetație uscată a luat foc la Vatra, pe malul lacului de acumulare Ghidighici. La fața locului au intervenit 4 autospeciale, unde pompierii au stabilit că focul s-a extins pe arie de vegetație, iar din cauza vântului, flăcările se răspândeau cu repeziciune. Arderea a fost localizată către ora 17:00, iar după mai multe ore de intervenție, salvatorii au reușit lichidarea incendiului la ora 20:20.

De menționat că nicio persoană nu a avut de suferit, iar circumstanțele și cauza incendiilor urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, pompierii îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât în condiții de umiditate redusă și vânt, focarele se pot extinde pe suprafețe mari.


Pub