Igor Munteanu: Moldova ar fi putut primi mai mulți bani, dacă actualul Guvern ar fi apelat mai rapid la UE

Deputatul Pltformei DA, Igor Munteanu crede că Republica Moldova ar fi beneficiat de un sprijin financiar mai mare din partea Uniunii Europene, dacă actualul Guvern ar fi acționat mai rapid în acest sens. „Dacă nu ar fi umblat „cu cioara vopsită”, dar, în acest fel, RM a primit de la UE de 2 ori mai puțini bani decât Ucraina și Georgia și sub ajutorul acodat Armeniei”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„RM ar fi putut primi mai mulți bani dacă actualul guvern ar fi apelat mai rapid la UE, punând la dispoziția autorităților europene mai multă informație credibilă despre gravele probleme ale sistemului sanitar și clinic din RM, și nu ar fi umblat ”cu cioara vopsită”. În acest fel, RM a primit de la UE de 2 ori mai puțini bani decât Ucraina și Georgia și sub ajutorul acodat Armeniei.

Și acest răspuns este o notă proastă pusă Guvernului Chicu, care demonstrează un stil incalificabil atunci când, în loc de a căuta decizii optime și adecvate la extinderea dramatică a infecției în rândul medicilor și personalului sanitar (30%), preferă să se lupte cu presa care-l critică, cu pacienții spitalizați și opoziția parlamentară, care a disputat la Curtea Constituțională subiectul neconstituționalității legii adoptate prin asumare de răspundere. Nu lupți cu opoziția dacă ești PM al unui guvern investit de Parlament, lupți cu pandemia”, a scris deputatul Platformei DA.

Igor Munteanu / Sursa:Facebook

UE a oferit 87 mln euro Republicii Moldova, pentru susținerea sistemului medical și procurarea de echipamente de protecție în lupta cu pandemia de Covid-19.


Pub