Raionul Glodeni- cu cele mai multe persoane, confirmate pozitiv cu Covid-19, astăzi. 16 localități nu au raportat niciun caz

La Glodeni, astăzi, au fost înregistrate cele mai multe cazuri, 25, fiind urmat de Chișinău-23 și regiunea Transnistreană-20. Totodată, la Ștefan-Vodă, în care 3 localități, inclusiv centrul raional sunt plasate în carantină, nu au fost înregistrate cazuri noi de infectare. Aceeași situație a fost înregistrată și în alte 15 localități, potrivit premierului Chicu. Acesta a mai declarat că măsurile instituite au adus rezultat.

Foto: jurnaltv.md

Ion Chicu a declarat că de la înregistrearea acelui „antirecord” de sâmbăta trecută, Republica Moldova a înregistrat timp de 7 zile mai puține cazuri.

„A trecut deja o săptămână de la acel antirecord din 4 aprilie, când am avut 169 de cazuri, deci 7 zile la rând avem mai puține cazuri, și această ne dă o speranță că s-a stabilizat această evoluția. Cifra totală este afectată de exploziile de contaminare care avem în 4 regiuni: Soroca, Ștefan-Vodă, Transnistria și Chișinău. Din păcate, astăzi și Glodeni apare destul de evidențial, dar în rest pe teritoriul țării se menține situația calmă și sub control”, a declarat Chicu.

Astăzi, încă cazuri 122 de Covid-19 au fost confirmate în Republica Moldova, astăzi, în urma procesării a 598 probe.


Pub