(video) Incendiu în preajma unei păduri din sectorul Botanica: 5 echipaje de pompieri au intervenit

În această după amiază, pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu vegetație în apropierea lacului de pe strada Dacia nr. 56 din municipiul Chișinău. 5 echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, iar în peste trei ore au reușit să stingă focul.

Angajații IGSU au fost alertați la 15:19 pentru a lichida un incendiu în preajma pădurii din sectorul Botanica, unde mai multe focare de ardere se răspândeau cu repeziciune.

La fața locului s-au deplasat 5 echipaje de pompieri, care au stabilit că iarba uscată este cuprinsă de flăcări pe o suprafață extinsă, iar în pericol se află copaci și arbori din pădure.

Pompierii au lucrat mai bine de 3 ore, reușind să oprească extinderea acesteia spre spațiile forestiere din preajmă.

Potrivit angajaților IGSU, la fața locului au fost identificate mai multe focare care se răspândeau din cauza vântului și a temperaturilor ridicate.

În acest context, pompierii atenționează repetat oamenii să evite aprinderea gunoiului și a ierbii uscat. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții.

Doar în primele 12 ore ale zilei de astăzi, salvatorii și pompierii au intervenit în aproape 30 de situații pentru lichidarea focarelor de vegetație.


Pub