Școlile publice din New York rămân închise până la sfârșitul anului școlar

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a anunţat, sâmbătă, că şcolile publice vor rămâne închise pentru restul anului şcolar, din cauza pandemiei de coronavirus. În Statele Unite, metropola americană este de departe cel mai dur afectată de răspândirea coronavirusului. 

În întreg statul New York s-au înregistrat peste 172.000 de cazuri de îmbolnăvire și 8.627 de decese. Numărul cazurilor de coronavirus depistate pe întreg teritoriul Statelor Unite a depăşit jumătate de milion, înregistrându-se peste 18.700 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ.

„Este dureros că trebuie să vă spun că nu putem redeschide şcolile pentru restul anului şcolar, dar vă pot spune că procedăm corect”, a declarat Bill de Blasio.

Școlile publice în New York au fost închise din data de 16 martie și atunci se preconiza să fie redeschise la 20 aprilie, dar evoluția epidemiei a dat peste cap aceste planuri.

Elevii din New York studiază însă de la distanţă, lecţiile desfășurându-se online.

Elevii care au solicitat aparatură digitală, dar care încă nu au primit-o, o vor primi până la sfârșitul lunii, au dat asigurări oficialii metropolei americane. Peste 240.000 de solicitări în acest sens au primit autoritățile.

Potrivit CNN, primarul de Blasio i-a încurajat pe oameni să considere că luna septembrie va însemna începutul unei noi ere. Copiii sunt traumatizați în această perioadă și cel mai bine ar fi să nu-i aducem la școală până atunci, a spus edilul. El a mai spus că a luat decizia după ce s-a sfătuit cu dr. Anthony Fauci, cea mai avizată autoritate medicală în materie de boli infecțioase. 

În septembrie se vor organiza lecții de recuperare la școală, iar pentru elevii care aveau de susținut examene va fi anunțat noul plan săptămâna viitoare.

sursa: Digi24


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.