Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
10.04.2020

Alte 149 cazuri de infectări cu COVID-19 în Republica Moldova. Bilanţul total - 1438 de cazuri de COVID-19

Alte 149 cazuri de infectări cu COVID-19 în Republica Moldova. Bilanţul total - 1438 de cazuri de COVID-19

La ziua de azi, 10 aprilie, au fost înregistrate alte 149 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 568 probe investigate, dintre care un caz este de import şi 148 sunt cu transmitere locală.

Bilanţul persoanelor infectate în Republica Moldova a ajuns la 1438.

În Transnistria, au fost confirmate încă 17 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. În această regiune au fost înregistrate în total 95 cazuri de COVID-19. 

Astăzi, au fost depistate alte 40 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-5, asistenţi medicali-19, felceri-1, farmaciști-1, personal auxiliar-14.  Până la ziua de azi, au fost confirmate 390 cazuri de infectare a personalului medical.

De astăzi, este funcțional Centrul de triaj COVID-19. Echipele de medici realizează trierea persoanelor suspecte, prelevează   probele pentru testare, iar apoi persoanele  confirmate cu COVID-19, în dependență de starea de sănătate,  sunt referite către spitalele strategice sau tratament la domiciliu.

Instituțiile medicale  strategice implicate în tratamentul COVID-19 recepționează echipamentele de protecție donate astăzi de către Republica Populară Chineză.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a adus sincere mulțumiri companiilor farmaceutice Sanofi și DitaEstFarm care au facilitat importul unui lot de medicamente destinate  pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19.

 

Având în vedere, creșterea numărului de cazuri cu noul coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a îndemnat populația să se responsabilizeze și să repsecte recomandările autorităților.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus