(video) Președintele răspunde. Igor Dodon: Sunt împotriva schimbării modalității de alegere a șefului statului

Igor Dodon se declară categoric împotriva schimbării modalității de alegere a președintelui țării, propunere care a venit din partea liderului fracțiunii PD în Parlament, Dumitru Diacov, acum câteva zile.

„Suntem categoric împotriva schimbării modalității de alegere a președintelui țării. Președintele urmează a fi ales de popor. Sperăm foarte mult că aceste alegeri vor avea loc așa cum este prevăzut de legislație, în luna octombrie -noiembrie a acestui an. Trebuie să facem tot posibilul să respectăm acești termeni, fără a ne implica în discuții inutile despre modificarea procedurii de alegere”, a menționat Igor Dodon.

La începutul lunii aprilie, liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a propus alegerea președintelui de către Parlament, în condițiile în care la toamnă se așteaptă încă un val de coronavirus în Republica Moldova.

Peste câteva zile, fracțiunea PSRM a anuțat că nu este de acord cu propunerea lui Diacov.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că alegerile prezidențiale din toamnă ar putea să fie anulate, dacă un nou val de îmbolnăviri cu Covid-19 va lovi Republica Moldova

Urmăriți emisiunea integral:


Pub