Punctele de trecere ale frontierei ucrainene „Kelmențî” și „Sokireanî”, sistate începând de astăzi

Ucraina a sistat activitatea punctelor de trecere a frontierei „Kelmențî” și „Sokireanî”, începând cu ziua de astăzi, ora 07:00. Alte două puncte de trecere rămân sistate.

Foto: UNIMEDIA

În aceste condiții, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin posturile vamale „Larga” și, respectiv, „Ocnița”.

Amintim că, în conformitate cu Dispoziția nr. 15 din 08 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, activitatea punctelor de trecere a frontierei „Ocnița - Sokireanî” și „Larga - Kelmențî” urma să fie restabilită, începând cu ziua de azi, 10 aprilie curent, ora 08:00.

Recomandăm transportatorilor de mărfuri să opteze pentru alte puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene deschise traficului: „Otaci-Moghiliov-Podolsk”, „Palanca-Maiaki-Udobnoe”, „Tudora-Starokazacie” și „Giurgiulești-Reni”.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de Covid-19, îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente.


Pub