Igor Dodon cere opoziției să-și retragă sesizările de la Curtea Constituțională: Am discutat ieri și cu președintele CC și cu prim-ministrul. Sunt trei soluții

Președintele Igor Dodon susține că deși Curtea Constituțională a suspendat Legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, problema poate fi soluționată, prin mai multe modalități.

„Pentru mine a fost o abordare stranie și cinică a celor în opoziție. Pe oameni mai puțin îi interesează cine e vinovat, de ce a fost suspendată legea”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a menționat că a vorbit cu președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, care i-a spus că 4 membri ai Curții au votat pentru suspendarea Legii asumate de Guvern.

Șeful statului a decloarat că există cel puțin 3 soluții pentru a rezolva problema oferirii de susținere atât cetățenilor de rând, cât și medului de afaceri:

1. Cei care au scris, s-au adresat la Curte, să își retragă sesizările de la CC.

2. Luni sau marți, la următoarea ședință a Curții, CC să ia decizia că legea rămâne în vigoare.

3. Guvernul să intervină cu un nou proiect de lege în Parlament, dar până atunci, în regim de urgență să se adune CSE pentru a lua decizii în special ce ține de ajutorul de șomaj și alte aspecte.

„Până a aștepta să se trezească cei din opoziție sau să ia o decizie CC, astăzi dimineață am vorbit la prima oră cu domnul prim-ministru și l-am rugat și am convenit ca în regim de urgență să fie convocată Comisia Situații Excepționale, pentru a lua decizia de continuare a unor prevederi ale acestei legi,în special în ceea ce ține de alocarea ajutorului de șomaj, suportul pentru

La 1 aprilie, Guvernul și-a asumat răspunderea asupra unui proiect de lege ce prevede măsuri de susținere a cetățenilor și mediului de afaceri în perioada stării de urgență.

Ieri, Curtea Constituțională a adoptat decizia de a suspenda legea asupra căreia guvernul Chicu și-a asumat răspunderea. CC va reveni asupra acesteia într-o ședință din 13 aprilie, la care se va examina cauza în fond.


Pub