Igor Dodon, despre „predarea benevolă” a lui Țuțu: Nu poate să existe nicio înțelegere, nici cu procurorul, nici cu președintele, nici cu premierul

Igor Dodon neagă zvonurile precum că ar exista anumite înțelegeri referitoare la faptul că fostul deputat Constantin Țuțu să fie lăsat în libertate, evitând o eventuală pedeapsă cu închisoarea. „Cei care au încălcat legea trebuie să stea în închisoare”, a declarat acesta în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

„Cei care au încălcat legea trebuie să stea în închisoare, e principial, cred că și Procuratura și Justiția se ocupă de acest lucru, inclusiv de el”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a negat informațiile despre existența unor înțelegeri la nivel înalt vizavi de fostul deputat: „Toți sunt egali în fața legii, dacă sunt probe că a încălcat legislația, trebuie să fie tras la răspundere, înțeleg că pe această direcție se lucrează, și la Pricuratură și în alte instituții. Înțelegeri nu pot fi cu nimeni, nici cu procurorul, nici cu președintele, nici cu premierul”.

Fostul deputat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA la intrarea în Republica Moldova, pe data de 27 martie. Acesta s-a predat astăzi benevol organelor de drept din țară și a făcut declarații pe marginea dosarului în care este cercetat, în cadruș audierilor. Învinuitului i-a fost modificată măsura preventivă din arest în obligarea de a nu părăsi localitatea.

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.


Pub