(video) Încăierare la Soroca între două familii de romi. Peste 10 polițiști și ofițeri Fulger au intervenit pentru a calma spiritele

Nici vorbă de distanță socială, în orașul în care a fost instituit cel mai strict regim de carantină din țară. Zeci de persoane de etnie romă, s-au încăierat, ieri, la „dealul Țiganilor” de la Soroca. Mai mulți polițiști și ofițeri Fulger care patrulau în zonă, au intervenit pentru a-i despărți pe bătăuși.

Foto: Observatorul.md

Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului de poliție Soroca, Svetlana Talpă, conflictul a început între doi bărbați (cumnați), după care cearta treptat s-a transformat într-o bătaie generală unde s-au alăturat „toți membrii” celor două familii, cu femei și copii.

În acest timp în regiune patrulau echipajele mixte ale poliției, care au intervenit pentru a redresa situația. Bărbații au fost escortați la Inspectoratul de Poliție Soroca pentru documentarea incidentului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Din imaginile video filmate de un martor ocular, se vede cum o femeie care ține de mână un copil mic, este lovită repetat, iar copilul cade jos. Chiar și așa, până acum la poliție nu au parvenit plângeri, persoane vătămate nu au fost înregistrate.

Șeful Inspectoratului de Poliție Soroca, Dumitru Batog, a declarat pentru UNIMEDIA că incidentul a avut loc pe strada Vasile Striescu. Polițiștii care patrulau zona un angajat de la IP Soroca și doi de la „Fulger”, au observat cum niște cetățeni se certau. Persoanele nu au respectat cerințele oamenilor legii, iar aceștia au solicitat ajutor de la alți colegi, care au intervenit.

La moment, forțele de ordine patrulează intens zona, spune comisarul, iar „situația este sub control”.

La moment, polițiștii de la IP Soroca investighează cazul și urmează să stabilească toate persoanele implicate.

Ce ține de respectarea ordinii publice, polițiștii au întocmit 46 de contravenții pentru nerespectarea regimului de carantină până ieri, pe tot teritoriul raionului Soroca.

Amintim că orașul Soroca a fost plasat în carantină la data de 1 aprilie 2020. După o săptămână, Comisia pentru situații de urgență a decis înăsprirea măsurilor prevăzute de regimul de carantină, totodată, a fost disponibilizat un efectiv suplimentar al MAI si Ministerul Apărării pentru a asigura diminuarea riscurilor de contaminare.

Ieri, 9 aprilie, un grup de ofițeri Fulger a fost trimis la Soroca, în ajutorul colegilor. Astfel, în oraș sunt activate 5 posturi de restricționare a accesului și 2 filtre, iar în total, în aceste activități de prevenire a infectării și răspândirii virusului, sunt antrenați 100 de angajați MAI și 25 de militari.


Pub