Centrul de triere a pacienților bolnavi de Covid-19 de la Moldexpo s-a deschis și a primit primii pacienți

Centrul de triere este gata să primească pacienți, începând de astăzi, ora 10:00. Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Prima ambulanță a ajuns la Centrul Covid de la Moldexpo care a fost deschis astăzi. Potrivit informațiilor oferite de specialiști, pacienții ajunși la centrul de triere vor fi testați, iar după primirea rezultatului, în funcție de starea de sănătate pe care o manifestă, vor fi transferați în spitalele strategice”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit MSMPS, instituţia medicală va asigura plasarea temporară a pacienţilor cărora li s-au efectuat testul pentru COVID-19, până la primirea rezultatului testării. Ulterior, pacienţii confirmaţi vor fi referiţi în instituțiile spitalicești, conform criteriilor de spitalizare aprobate.

Cazurile extrem de grave vor fi transferate la Spitalul Clinic Republican și Institutul de Medicină Urgentă. Copii infectați vor fi internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli infecțioase de Copii și Institutul Mamei și Copilului (Clinica „Emilian Coțaga”), iar gravidele vor fi internate la Maternitatea Municipală nr. 2.

Pacienții care ajung la centrul de triere au toate condițiile necesare pentru a fi examinați. Cei testați pozitiv, cu forme uşoare ale bolii, se vor trata la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Ion Ceban / Sursa:Facebook

La centru vor activa 130 de medici din toată Republica Moldova şi vor putea consulta 300 de pacienţi suspecţi de covid-19.

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari, a declarat că la moment sunt amenajate aproximativ 400 de locuri, în cele 3 pavilioane deschise. Ulterior, la necesitate, numărul locurilor ar putea fi majorat considerabil.

Iv Ceban / Sursa:Facebook

Miercuri, ambasada Statelor Unite la Chișinău a donat 25 de calculatoare pentru asigurarea comunicării centrului Covid-19 cu celelalte instituții medicale.

Ion Ceban a declarat anterior că centrul Covid-19 de la Chișinău va putea ține piept unui număr mare de pacienți. Acesta a dat asigurări că capacitatea de primire este de circa 700 de persoane, iar pe oră vor putea fi recepționate 60 de ambulanțe.


Pub