Andrei Năstase solicită rectificarea bugetului municipiului Chișinău, în favoarea sectorului social

Liderul Platformei DA, consilierul municipal Andrei Năstasesolicită modificarea bugetului capitalei, în favoarea sectorului sănătății și protecției sociale. Potrivit lui, banii planificați pentru investiții în anul 2020 ar trebui redirecționați pentru procurarea și distribuirea de alimente persoanelor în etate.

Foto: UNIMEDIA

„Considerăm oportună regândirea strategiilor de utilizare a banilor publici pentru a nu admite irosirea resurselor bugetare pe dimensiuni departe de a fi stringente în circumstanțele actuale de pandemie și riscuri enorme pentru viața cetățenilor noștri.

Toate prioritățile legate de investițiile capitale pot aștepta în fața priorităților apărute din cauza crizei epidemiologice și a catastrofei umane, eventualitatea căreia o putem îndepărta doar prin acțiuni strategice bine fundamentate. Investițiile în infrastructură, reamenajarea parcurilor, a trotuarelor etc. pot fi reprogramate pentru perioada ulterioară depășirii pericolului survenit în urma pandemiei Covid-19”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit lui, bugetul municipiului trebuie rectificat în favoarea sănătății și protecției sociale a locuitorilor Chișinăului.

Administrația capitalei nu a comentat, deocamdată, solicitările Platformei DA.


Pub