(video) Ion Chicu a avut o convorbire cu omologul său ucrainean și cu ambasadorul UE în Republica Moldova. Vezi ce subiecte au discutat

Ion Chicu a avut o convorbire telefonică cu premierul Ucrainei, Denis Shmyhal, și s-a văzut cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, cărora le-a mulțumit pentru suportul acordat în lupta Republicii Moldova cu Covid-19. În același timp, prim-ministrul a remarcat efortul României realizat pentru Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul ucrainean cu care am făcut un schimb de opinii în ceea ce privește acțiunile de prevenire și combatere a Covid-19. Am coordonat unele acțiuni ce țin de acordarea suportului cetățenilor și agenților economici” a declarat Chicu.

În același timp, premierul țării a precizat că a avut o întrevedere cu ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Potrivit premierului „au discutat în detaliu despre suportul UE foarte considerabil și generos acordat Republicii Moldova pentru a preveni și răspândi acest virus. 140 de milioane de euro vor fi acordate țărilor ca suport, dintre care 30 de milioane vor fi pentru procurarea echipamentelor, produse medicale, 18 mln de euro pentru reprezentanții societății civile, etc.”

„Am remarcat suportul acordat de Franța, de alte state din UE și zeci de mii de companii europene care vin acum cu suport în R. Moldova, în eforturile noastre în lupta cu Covid-19. În mod deosebit, remarc suportul oferit din partea României”, a conchis Chicu.

Amintim că Comisia Europeană a decis să ofere asistență financiară Republicii Moldova în valoare de 87 milioane de euro pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică.


Pub