Vizită de inspectare la ocolul silvic Zloți din raionul Cimișlia

Vizită de inspectare la ocolul silvic Zloți din raionul Cimișlia

Maxim Popov, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), însoțit de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a efectuat o vizită de lucru la Ocolul Silvic Zloți din cadrul Întreprinderii Silvo–Cinegetice Cimişlia.

La fața locului, oficialul a explicat că pe adresa ministerului au parvenit mai multe sesizări cu referire la efectuarea lucrărilor silvice desfășurate în zonă.
„Necesitatea întreprinderii unei vizite ad-hoc de inspectare este rezultatul mai multor sesizări venite la MADRM. Astfel, scopul vizitei este de a observa corectitudinea lucrărilor silvice desfășurate pe teritoriul Ocolului Silvic Zloți”, a declarat responsabilul de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
Împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Protecție a Mediului, au evaluat masa lemnoasă la tăierile principale și respectarea hărților de amenajament, precum și au fost numărate cioturile de arbori și evaluată masa lemnoasă obținută în urma tăierii rase.
„Asemenea vizite de lucru vor fi efectuate zilnic, pentru a evalua întreg fondul forestier și pentru a responsabiliza pe toți actorii implicați, inclusiv angajații „Moldsilva”. În perioada următoare, vom avea o poziție clară vis-a-vis de reformarea Agenției „Moldsilva”, pentru a eficientiza activitatea instituției și a nu admite tăieri neautorizate”, a comunicat secretarul de stat Maxim Popov.
Anual, în cadrul Agenției „Moldsilva” se recoltează lemne de foc în volum de circa 450-550 de mii de metri cubi.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed