UE va oferi peste 100 de milioane de euro Moldovei pentru susținerea oamenilor de afaceri și cetățenilor aflați în situații de risc

658x0_euro-teancuri-de-bani

Premierul Ion Chicu a declarat că UE va acorda peste 800 de milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic, din care face parte și Moldova, pentru a sprijini oamenii de afaceri în obținerea creditelor, dar și a cetățenilor care se află în situații de risc.

„UE va oferi un suport financiar de 30 de milioane de euro țărilor din Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, în vederea prevenirii și controlului pandemiei și susținerii economiei țării. Astfel, acești bani vor fi cheltuiți pentru echipamente, consumabile, medicamente, 11 milioane de euro pentru ONG-uri care au menirea să ofere suport cetățenilor vulnerabili, iar restul de 100 de milioane va fi oferit pentru susținerea IMM-urilor.

Un alt pachet de ajutor financiar în valoare de 700 de milioane de euro va fi acordat celor șase țări care fac parte din Parteneriatul Estic. 200 de milioane de euro vor fi oferite intreprinderilor mici și mijlocii sub formă de granturi, iar 500 de milioane vor veni sub formă de garanții pentru a facilita creditarea întreprinderilor mici și mijlocii.

În mod exclusiv, UE va aloca Republicii Moldova 87 de milioane de euro pentru proiecte menite să diminueze efectele pandemiei”, a declarat Chicu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente