Mitropolia Moldovei cere ajutor financiar din partea statului: „Pentru a achita datoriile, salariile”

mitropolia-920×690

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove discută cu autoritățile centrale posibilitatea de a primi „asistență” din partea statului. Subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii dintre președintele Igor Dodon și mitropolitul Vladimir.

În urma unei întrevederi cu Igor Dodon, mitropolia a luat mai multe hotărâri, iar una dintre acestea ține de celebrarea Paștilor Blajinilor care s-a amânat pentru luna iunie.

Solicitarea către autorități de a sprijini financiar mitropolia este din cauza închiderii parohiilor în timpul pandemiei, scrie News Maker, citat de ZDG.

Purtătorul de cuvânt al mitropoliei, Victor Cheibaş, a declarat pentru NM că la ora actuală se discută despre sprijinul financiar pentru Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Potrivit acestuia, banii sunt necesari pentru asigurarea parohiilor care au încetat să mai activeze în timpul pandemiei.

„Pentru a achita datoriile, salariile neplătite etc.”, a declarat secretarul de presă al mitropoliei, menționând că subiectul este la nivel de discuții.

„Nu există claritate în negocieri, cu toate acestea este foarte probabil ca toate pierderile și cheltuielile din fondurile alocate să fie imposibil de acoperit”, a spus Cheibaș.

În contextul stării de urgență și a riscului de a răspândi pandemia de COVID-19, Mitropolia Moldovei anunță că Paștele Blajinilor se amână pentru luna iunie.

Reamintim că cele aproximativ 1 400 de biserici din țară au interdicția de a oficializa slujbe religioase cu participarea enoriașilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente