ANSA a instituit un post provizoriu de inspecție la punctul de trecere a frontierei „Otaci-Moghiliov-Podolsk”

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a decis facilitarea activității agenților economici din domeniu, astfel a instituit un post provizoriu de inspecție la frontiera cu Ucraina. Decizia a fost luată după ce autorităților ucrainene au sistat activitatea posturilor vamale Mamaliga - Criva și Tabaki - Mirnoe.

Foto: UNIMEDIA

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor prin ordinul Directorului General Vladislav Cotici, începând cu data de 07 aprilie 2020, vor inspecta loturilor de mărfuri supuse controlului la import la punctul de trecere a frontierei „Otaci-Moghiliov-Podolsk”, în baza condițiilor agreate de ambele părți, dat fiind că activitatea posturilor vamale Mamaliga – Criva este sistată.

Transportatorii de mărfuri vor putea traversa frontiera în intervalul orar 23:00-05:00, restricția fiind valabilă doar pe sensul de ieșire din Ucraina (intrare în Republica Moldova). Însă, începând cu data de 22 aprilie 2020, traficul se va desfășura în regim 24 / 24.

Poliția de Frontieră a anunțat despre sistarea altor două puncte de trecere a frontierei. Este vorba despre „Criva- Mamaliga” (rutier) și „Mirnoe – Tabaki”, care au fost sistate începân cu 7 aprilie, ora 00:00.


Pub