De mâine, persoanele cu forme ușoare de Covid-19, tratate la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie

Pacienții cu forme ușoare de Covid-19 vor fi tratate la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, începând cu ziua de mâine. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de presă.

Foto: facebook/Ministerul Sănătății

Astfel toate persoanele, înafară de copii, gravide și persoane în etate, cu forme ușoare vor beneficia de tratament la domiciliu.

„De mâine cei care nu au maladii cronice ș.a vor fi tratați la domiciliu. Persoanele care sunt cu vârsta după 60 de ani, cu semne clinice vor fi în continuare internate, de asemenea vor fi internați cei care au maladii, copii și gravidele”, a menționat reprezentanta MSMPS, Tatiana Zatic.

La fel, persoanele care vor întruni criterii de spitalizare la sesizarea medicului de familie și când starea pacientului nu va permite efectuarea tratamentului la domiciliu, acestea vor fi internate.

Medicilor li s-au pus la dispoziție toate instrumente necesare pentru a putea selecta pacienții telefonic, întrucât așa va fi efectuată supravegherea și monitorizarea acestora.

Pacienții tratați acasă vor avea o fișă de monitorizare în care se va duce evidența stării de sănătate timp de 14 zile. Tot ei vor fi familiarizați cu procedurile necesare, cum ar măsurarea temperaturii, a frecvenței respirației, datorită unui film care v-a fi expediat acestora.


Pub