Cei doi șoferi de ambulanță din Molovata Nouă, reținuți de separatiști, au fost eliberați

Cei doi șoferi de ambulanță din Molovata Nouă, care au fost reținuți ilegal și abuziv de forțele separatiste de la Tiraspol, au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de către Biroul politici de reintegrare de la Chișinău, într-un comunicat de presă.

Foto: mvdpmr

„Cei doi șoferi de ambulanță din Molovata Nouă, reținuți recent pentru încălcarea regimului de carantină impus de partea transnistreană, au fost eliberați astăzi, urmare a multiplelor intervenții pentru eliberarea lor”, se arată în comunicat.

Cei doi locuitori din Molovata Nouă, care lucrează în calitate de șoferi de ambulanță la Spitalul central raional Dubăsari, au fost reținuți reținuți abuziv de forțele de ordine din stânga Nistrului în dimineața de 3 aprilie anul curent și condamnați la 15 zile de arest.

Despre reținerea ilegală a celor doi a anunțat asociația Promo-LEX, luni, la data de 6 aprilie și a făcut un apel public în care a cerut eliberarea șoferilor de ambulanță Cebotari Anatolii și Carpov Alexei din detenția administrației secesioniste din orașul Dubăsari.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău au cerut eliberarea necondiționată din arest a celor doi cetățeni moldoveni din Molovata Nouă și au solicitat intervenția misiunii OSCE, care a a detașat o echipă pentru a documenta situația la fața locului.

De asemenea, Chișinăul a solicitat pretinselor autorități de la Tiraspol, scoaterea posturilor neautorizate din Zona de Securitate.


Pub