(video) Reacția lui Andrei Năstase: Declarațiile lui Chicu sunt iresponsabile și halucinante. După criza pandemică, să-și dea demisia

Platforma DA califică declarațiile prim-ministrului Ion Chicu, privind suspendarea legii de sprijin a cetățenilor în criza pandemică din vina opoziției, drept „iresppnsabile și halucinante, ce instigă la ură și dezbinare”. Liderul Platformei DA cere demisia șefului Executivului, imediat ce se va depăși criza pandemică.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Andrei Năstase, liderul Platformei DA, deputații formațiunii au solicitat Curții Constituționale suspendarea a 3 prevederi din legea adoptată prin asumare de răspundere de către Guvernul Chicu. Acestea se referă la „schemele legate de duty free, la prelungirea nejustificată a unei norme legată de taxele tutunului și a unei norme privind taxele resurselor naturale, care nu au nimic cu starea de urgență”, a spus Năstase, într-un live pe Facebook.

„Dinu Plîngău a cerut suspendarea acestor 3 puncte până la examinarea cauzei în fond. Curtea Constituțională și-a extins atribuțiile și a suspendat toată legea, până luni, 13 aprilie, când va avea loc examinarea în fond a cauzei”, a explicat Năstase.

Platforma DA îl acuză pe premierul Chicu de manipulare, atunci când declară că din vina opoziției, „oamenii rămân fără sprijin în plină criză pandemică”.

„Prim-ministrul Chicu face astăzi o declarație iresponsabilă și absolut halucinantă, manipulând opinia publică. Calificăm mesajul prim-ministrului ca o instigare la ură și contatăm că această guvernare a trecut toate liniile roșii. Având în vedere declarațiile, cerem ca imediat după depășirea crizei epidemiologice, premierul Chicu să-și dea demisia. În caz contrar, Platforma DA va face uz de toate mijloacele posibile pentru ca Ion Chicu să fie demis”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, Platforma DA solicită modificarea componenței Comisiei pentru Situații Excepționale, cu includerea liderilor fracțiunilor parlamentare și a experților independenți, întru „realizarea unui consens mai larg”.

Astăzi, Curtea Constituțională a decis suspendarea pachetului de legi privind acordarea de ajutoare și facilități în plină criză pandemică mai multor categorii de persoane, adoptat prin asumarea responsabilității de către Guvernul Chicu.

Astfel, prevederile nu pot fi aplicate până la examinarea în fond a cauzei, programată pentru luni, 13 aprilie, ca urmare a mai multor sesizări depuse la Curtea Constituțională de către fracțiunile parlamentare de opoziție.


Pub