Avocatul poporului: 11 cadre medicale și 21 de bolnavi de la Spitalul de Psihiatrie, infectați cu Covid-19

La spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău sunt 21 de bolnavi și 11 cadre medicale confirmate cu Coronavirus de tip nou. Informația a fost confirmată de către administrația instituției pentru Avocatul poporului.

Foto: wikimedia.org

Potrivit Ombudsmanului, bolnavii sunt tratați nemijlocit în spital conform protocoalelor și Ghidurilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Pacienții cu COVID-19 nu sunt transferați în allte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați.

Alți 49 de pacienți ai spitalului, care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați, au fost testați, iar rezultatele au ieșit negative. De asemenea, Avocatul poporului a fost informat despre faptul că în prezent în carantină la domiciliu se află 124 de persoane.

Ombudsmanul a solicitat, de asemenea, informații despre situația epidemiologică din cadrul Spitalelor de psihiatrie Bălți și Orhei, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea acestui Minister, precum și despre acțiunile întreprinse de MSMPS pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19, asigurarea siguranței și securității pacienților și cadrelor medicale de la instituțiile vizate.

Menționăm că potrivit ultimelor informații oferite de ministerul Sănătății, numărul cadrelor medicale infectate cu Covid-19 a ajuns la 317, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din numărul total de bolnavi, după ce ieri 27 de persoane au primit un rezultat pozitiv.


Pub