Piesa virală „Pen-Pineapple-Apple-Pen” cu 92 milioane de vizualizări are un remake. El este despre coronavirus

PE SCURT

Artistul japonez Pico Taro, care a devenit faimos datorită piesei „Pen-Pineapple-Apple-Pen”, a înregistrat un remake după celebra sa piesă. De de data aceasta, piesa are drept temă principală coronavirusul.  Clipul în versiunea originală, care a fost lansat în 2016, a adunat peste 92 de milioane de vizualizări. Atunci rolul principal le reveneau unui măr, pix și ananas imaginar. În noua versiune interpretul îi învață pe ascultători să se spele pe mâini. 

PE LUNG

Reamintim că în clipul din 2016, Piko-Taro, interpretat de DJ-ul și comediantul Kosaka Daimao,  ia un px imaginar într-o mână și un măr imaginar în cealaltă, apoi le unește. Același lucru le face cu pixul și ananasul imaginar. La sfârșitul videoclipului, Piko-Taro unește deja pixul-măr și pixul- ananas. Imediat după lansare clipul a devenit viral. Tot atunci piesa Pen-Pineapple-Apple-Pen a stabilit și un record- a devenit cea mai scurtă melodie inclusă în ratingul muzical Billboard.

În noua versiune, interpretul promovează spălarea mâinilor și rugăciunea. Numele piesei a rămas același PPAP,  dar este descifrat diferit – „Rugați-vă pentru oameni și pace”. Noua piesă a strâns deja peste 4,2 milioane de vizualizări pe YouTube.

Numărul persoanelor infectate cu COVID 19 a ajuns la 1 484 811 la nivel mondial, iar numărul deceselor a urcat la 81 102 potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.