Ştiri

Sursa imaginii: mei.gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

09 Apr. 2020 / 15:00

Asociaţiile de transportatori solicită scutirea integrală de la plata impozitelor

Reprezentanţii asociaţiilor de transportatori au solicitat scutirea integrală de la plata impozitelor pe perioada stării de urgenţă, acordarea compensaţiilor pentru lunile aprilie şi mai pentru angajaţii care se află în şomaj tehnic, iar întreprinderile care acordă ajutoare materiale angajaţilor să fie scutite de impozite şi taxe.

Dificultăţile cu care se confruntă transportatorii auto de pasageri în contextul stării de urgenţă, precum şi soluţiile Ministerului Economiei şi Infrastructurii au fost principalele subiecte abordate în cadrul unei şedinţe on-line.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean a îndemnat transportatorii să transmită toate solicitările în adresa Ministerului Economiei şi ulterior acestea vor fi analizate şi soluţionate.

Ministrul a afirmat că au fost întreprinse deja o serie de măsuri pentru a ajuta antreprenorii din sectorul de transport rutier să depăşească provocările economice apărute. Printre acestea a fost enunţată suspendarea sancţiunilor aplicate de Agenţia Naţională Transport Auto şi gări pentru neefectuarea serviciilor regulate de persoane pe perioada situaţiei excepţionale, amânarea pentru două luni a termenelor de clasificare pe categorii de confort a autobuzelor, precum şi prelungirea cu două luni a certificatelor de competenţă profesională a managerilor şi conducătorilor auto.

De asemenea, a fost obţinută derogarea de la moratoriul asupra controalelor pentru combaterea transportului ilicit de persoane.

Comentarii