Usatîi, despre agenții economici care au refuzat să-și aducă marfa din China cu charterul achitat de el: “Ori sunt presați de guvernare, ori participă la o schemă frauduloasă. Altă explicație nu există.”

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi consideră că agenții economici care au refuzat să-și aducă marfa din China cu charterul achitat de el sunt presați de guvernare, ori participă la o schemă frauduloasă. “Altă explicație nu există”, afirmă Usatîi.

“Ce este rău în oferta lui Usatîi? Nu cheltuiți nimic. Pe mare, până la două luni durează livrarea, dar eu, Renato Usatîi vă dau avionul gratis, încărcați tot ce este și aduceți oamenilor ca să fie mai ieftin și dacă Dvs refuzați, ce înseamnă? Ori, sunteți presați de guvernare, ori participați la această schemă frauduloasă, pentru că nu există logică. Nu e vorba de o rută de la București, ci de una de la Beijing, pentru care eu achit 210.000 euro”, a spus edilul de la Bălți la emisiunea “Cutia Neagră” de la TV8. 

Tot acolo, Usatîi a dat de înțeles că businessul din acest domeniu este doar în aparență liber și că de fapt ar fi dirijat de persoane interesate din actuala guvernare.

“Agenții economici îmi spun că aparatul care îmbracă piciorul cu bahile trebuie procurat doar de la firma lor și încă una, dar dacă vreți aparat pentru ventilare pulmonară, doar de astea aduc. Moderator: Ei și-au împărțit teritoriul sau cum? Usatîi: El era împărțit de foarte mulți ani în urmă, de Plahotniuc a fost perfecționat din punct de vedere criminal, că altfel nu-i pot spune și de conducerea actuală a fost preluat. Asta-i toată povestea. Moderator: Deci, dacă vreau să cumpăr ventilatoare merg la acești trei agenți economici independenți. Usatîi: Ca și cum independenți.”

Primarul de la Bălți a mai adăugat că agenții economici care l-au contactat au solicitat să livreze doar un anumit tip de echipament, care de fapt este mai scump și necalitativ.

“Eu prețurile în China le-am găsit la cele mai bune echipamente. Ca să înțelegeți, în RM s-au vândut costume, în care am fost și eu și pe care Spitalul Clinic Bălți îl procură de la un agent economic din RM cu 700 de lei sau 40 de dolari. În China, unul dintre cele mai bune costume de pe globul pământesc, pe care-l cumpără americanii, nemții și alte state costă 13 dolari. Dacă le dau avionul gratis, o să fie costumul cu tot cu TVA 270-280 de lei. Se economisesc bani publici, bani din bugetul RM.”

Totodată, el a spus că dacă zborul ar fi avut loc, intenționa că aducă în țară cele mai performante respiratoare.

“Când am vorbit cu agenții economici, i-am rugat să-mi aducă respiratoare FFP3 pentru că sunt singurele care protejează medicii și asistentele medicale, doar astea lucrează. Masca este doar pentru cei infectați și când vedem un medic care merge prin spital cu mască chirurgicală, conducerea RM sunt niște criminali că acceptă așa ceva pentru că o să zboare toți medicii în câteva luni”, a spus primarul de la Bălți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...