CSE Bălți a votat pentru închiderea Combinatului de Ulei, după ce trei angajați au fost diagnosticați cu Covid-19

Activitatea Combinatului de Ulei din Bălți (Societatea pe Acţiuni „Floarea Soarelui”) ar putea fi sistată, după ce trei angajați au fost diagnosticați cu Covid-19, iar fiul uneia dintre muncitoare s-a îmbolnăvit și el. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a mun. Bălți, însă întreprinderea se va închide doar dacă CSE națională va hotărâ acest lucru, a declarat, pentru UNIMEDIA, Renato Usatîi.

Foto: wikimapia.org

Comisia pentru Situații Excepționale a mun. Bălți, s-a întrunit astăzi în ședință, după ce medicii și specialiștii epidemiologi au vizitat Combinatul de ulei. „La recomandarea medicilor și specialiștilor ca să sistăm temporar activitatea Combinatului, la comisie am votat pro. Decizia a fost transmisă la Comisia Națională, care va lua decizia ce ține de termenul de sistare și dacă să închidă sau nu fabrica”, ne-a spus primarul de Bălți, Renato Usatîi.

De asemenea, la întreprindere urmează să aibă loc dezinfectarea tuturor încăperilor, conform recomandărilor specialiștilor.

Amintim că trei angajați ai Combinatului de Ulei din Bălți au fost diagnosticați cu Covid-19. Copilul unei muncitoare, în vârstă de 15 ani, s-a molipsit și el.


Pub