(video) Deciziile Comisiei Situații Excepționale: Două puncte de trecere la frontiera cu Ucraina vor fi redeschise, iar certificatele CEMT - prelungite

Două puncte de trecere la frontiera cu Ucraina vor fi redeschise, începând cu data de 10 aprilie. Totodată, autoritățile au decis prelungirea de drept, până la 30 iunie 2020, a certificatelor CEMT pentru controlul tehnic al autovehiculelor și remorcilor. Deciziile au fost luate în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.

„Începând cu 10 aprilie 2020, ora 8.00 se reia traficul rutier internațional de pasageri și marfar prin punctele de trecere a frontierei de stat, pe segmentul de frontieră moldo-ucraineană Ocnița - Sokireanî și Larga -Kelmențî. Aceste puncte de trecere a frontierei terestre se deschid și ca urmare a sistării traficului, de către partea ucraineană prin punctul de trecere Criva - Mamaliga. Se deschid două ouncte alternative, pentru a asigura fluidizarea traficului”, a menționat premierul Ion Chicu.

De asemenea, oficialul a anunțat despre prelungirea de drept, până la 30 iunie 2020, a certificatelor CEMT pentru condițiile controlului tehnic al autovehiculelor și remorcilor. „Sunt certificate necesare pentru asigurarea transportului de mărfuri și s-a luat decizia și de extindere a termenului de valabilitate a unor certificate emise de autorități, pentru că actualmente, transportarea mărfurilor în regim de export durează cu mult mai mult decât în mod tradițional și uneori, aceste certificate expiră în perioada transportării”, a precizat Ion Chicu.

Tot astăzi, Comisia Situații Excepționale a decis, la inițiativa SIS, înghețarea procesului de acordare a cetățeniei Republicii Moldova pentru cetățenii străini, așa cum nu toate instituțiile implicate în acest proces activează în regim normal.


Pub