(video) Talmaza, unul dintre cele mai mari sate din țară, intră în carantină cu 29 de persoane infectate cu Covid-19

Comisia pentru situații excepționale a decis astăzi, 8 aprilie 2020, instituirea regimului de carantină în satul Talmaza, din raionul Ștefan-Vodă, după ce 29 de locuitori au fost diagnosticați cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu.

Foto: deschide.md

„Se introduce, începând cu data de 9 aprilie, ora 8:00, regimul de carantină în satul Talmaza, raionul Ștefan-Vodă și vor fi impuse restricțiile de circulație aferente acestui regim”, a declarat premierul.

Satul, cu o populație de peste 11 mii de locuitori, are aproximativ 90 de persoane la autoizolare și 29 de infectați.

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari consideră că situația din satul Talmaza s-a agravat pe motiv că autoritățile centrale nu au permis instituirea carantinei la timp, așa cum a cerut primarul la 22 martie, anul curent. „În 16 zile s-a ajuns de la 5 la 29 de infectați”, a declarat deputatul, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 22 martie, primarul satului Talmaza din raionul Ștefan Vodă a semnat o dispoziție de instituire a regimului de carantină în localitate, după ce două persoane au fost diagnosticate cu Covid-19.

Ieri, 7 aprilie 2020, satul Boghiceni din raionul Hîncești a intrat în carantină. Cel puțin 9 persoane din localitate au fost diagnosticate cu Covid-19.

La 31 martie, orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă și orașul Soroca au intrat, de asemenea, în carantină. Decizia a fost luată după ce în localități a fost înregistrat un număr mare de persoane infectate cu Covid-19.


Pub