(video) Măsuri mai drastice la Soroca: Deplasările în grupuri mai mari de 2 persoane, interzise și utilizarea mijloacelor de protecție, obligatorie

CSE a aprobat noi măsuri de protecție în raionul Soroca, unde de mai bine de 7 zile a fost instituit regimul de carantină. Declarația a fost făcută de premierul Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale, în contextul în care locuitorii nu respectă regimul impus de autorități.

Potrivit lui Chicu, CSE a decis instituirea unor noi măsuri în privința circulației cetățenilor, aflării lor în stradă pe timp de zi și de noapte. Astfel, va fi desfășurat efectiv suplimentar al MAI si Ministerul Apărării pentru a asigura diminuarea riscurilor de contaminare.

„Se interzice deplasările în afara domiciliului a persoanelor de peste 63 de ani, dacă nu este un temei, aflarea în grupuri mai mare de două persoane. Se obligă toate persoanele aflate în afara domiciliului, inclusiv în timpul deplasării unității de trasnsport, să utilizeze mijloace individuale de protecție. Se interzice desfășurarea comerțului online pentru toate categoriile de produse cu excepția celor din categoria alimentare, farmaceutice și articolelor igienico-sanitare. Se interzice unităților comerciale care presetază servicii în perioada regimului de carantină să desfășoare activitatea fără mijloace de protecție. Se interzice deplasarea în autovehicole de orice tip a mai mult de 2 persoane, inclusiv șoferul. Se obligă autoritățile publice locale de diferite categorii, a căror unități administrativ-teritoriale se află în proximitate cu zonele în care este introdus acest regim, să asigure pentru locuitori în regiunile aflate în vecinătatea zonei dreptul la libera circulație, dreptul pentru satisfacerea necesităților vitale ”, a declarat Chicu.

Pe 31 martie, CSE a decis instituirea regimulu de carantină în orașul Soroca, Ștefan-Vodă și satul Carahasani din Ștefan-Vodă.

Până astăzi, la Soroca au fost confirmate 135 de cazuri.


Pub