Comerțul ambulant în Chișinău și Bălți, permis pentru micii producători locali, în perioada stării de urgență

Micii producători locali își vor putea vinde produsele în stradă, în locurile autorizate din mun. Chișinău și Bălți. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.

Potrivit premierului Ion Chicu, CSE a decis, pentru perioada stării de urgență, permiterea, în baza autorizației de amplasare emise de pretor sau primăria localității, a comerțului ambulant cu produse agricole proprii.

„Actualmete avem mai mulți producători agricoli, deținători de sere, care au în special legume și nu le pot comercializa, deoarece piețele sunt închise, deoarece capacitățile magazinelor alimentare tot sunt limitate. În aceste condiții, am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producătorii care pot face dovada că sunt producători, gospodării țărănești, pentru a desfășura acest comerț ambulant în mun. Chișinău, Bălți, în locurile stabilite de autoritățile publice locale și cu respectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare”, a precizat Ion Chicu.

Amintim că, începând din data de 16 martie, toate piețele din țară au fost închise.

Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pe perioada 17 martie - 15 mai 2020.


Pub