CSE a decis crearea unui Centru de coordonare a asistenței externe pentru Moldova. „Vrem să ne asigurăm că ajutorul va ajunge acolo unde doresc donatorii”

Comisia Situații Excepționale a decis crearea unui centru de coordonare a asistenței externe pentru eliminarea consecințelor pandemiei Covid-19. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința CSE.

Foto: UNIMEDIA

„Pe intern, sub egida Cancelariei de Stat, se crează un centru de coordonare a asistenței externe. Avem nai multe propuneri de ajutor umanitar pentru RM, pentru a elimina consecințele acestei pandemii, dar și sute de adresări din partea autorităților publice locale, instituții și alte entități pentru un astfel de ajutor. Pentru a coordona această asistență și procesul de examinare a solicitărilor și comunicare cu potențialii parteneri, donatori se crează acest centru”, a anunțat premierul Ion Chicu.

Centrul are un regulament aprobat, astăzi, în cadrul Comisiei Situații Excepționale și va interacționa cu structurile ONU, cu PNUD, care la fel coordonează activitatea altor donatori. „Facem ca acest proces să fie unul mai bine coordonat și să ne asigurăm că eficiența ajutorului oferit este una maximală, iar efortul prietenilor noștri - a acelor țări sau instituții care vin să ne ajute - să ajungă acolo unde și-o doresc și noi”, a precizat Ion Chicu.


Pub