Un italian povestește cum s-a infectat și tratat de COVID-19

Guliano Ziliani este un tânăr din Cremona, Lombardia, una dintre cele mai afectate zone din Italia de COVID-19. Italianul povestește despre  17 zile de coșmar în reanimare prin care a trecut înainte să se trateze, relatează mediaset.it.

„Eram foarte obosit, aveam febra 39,6, saturația foarte joasă. Mă speria gândul că aș putea fi dus la terapie intensivă, dar mă gândeam că poate adorm și când mă trezesc mă voi simți mai bine”, povestește Guliano. Bărbatul presupune că el și fratele s-au infectat de COVID-19 de la tatăl lor, care doar în câteva zile de la infectare a decedat. Cei doi frați erau într-o stare extrem de gravă, de aceea, ei au fost intubați. Guliano și-a revenit după 17 zile de reanimare, iar fratele lui continuă să fie intubat. 

„M-am trezit aici intubat și speriat. Mă temeam că dacă am să adorm am să mă sufoc, atât de greu îmi era să respir. Era dureros mai ales când tubul se umplea cu lichid și medicii trebuiau să îl aspire. După un timp înveți să trăiești așa, cu această durere. Lucrul cel mai natural până atunci de a „respira” nu mai este atât de simplu de făcut, povestește Guliano. 

El comunica cu medicii folosind o foaie cu litere pe care le atingea ca să formeze cuvinte. „După ce am fost dezintubat și am început să-mi revin, mi-am sunat soția însărcinată în luna a 8-a. După mai multe zile în care am fost hrănit artificial, am fost servit cu un ceai cald pe care mi-l turnau câte puțin în gură cu ajutorul unei seringi. Treptat am început să mă fac mult mai bine”, spune tânărul.  

Italia este pe locul trei după numărul cazurilor de infectare cu COVID-19. Până în acest moment, țara a înregistrat 135.586 de cazuri, dintre care 17.127 de persoane au murit, iar alte 24.392 s-au tratat.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.