icon

Mesaj de condoleanțe adresat familiei ex-Prim-ministrului Valeriu Muravschi

08-04-2020 14:02
989

Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea în neființă al celui de-al doilea Prim-ministru al Republicii Moldova, Onorabilul Valeriu Muravschi.

 

În aceste clipe grele, adresăm condoleanțe familiei îndurerate, precum și întregii societăți. Azi am pierdut un lider responsabil și un adevărat om de stat.

 

Atât mandatul de Prim-ministru, cât și mandatul de viceprim-ministru și ministru al Finanțelor, ale lui Valeriu Muravschi au fost în perioada complicată de constituire a statului.

 

Prim-ministrul Muravschi a condus Guvernul Republicii Moldova în perioada conflictului de pe Nistru, timp în care instituțiile publice ale tânărului stat abia se formau. Aceștia erau anii de după încetarea războiului rece, plini de incertitudine și provocări, atunci când a fost reproiectată harta lumii.

 

Prin viziunea curajoasă și angajamentul său politic, Valeriu Muravschi a contribuit decisiv ca primii pași ai Republicii Moldova să fie siguri. Pe tot parcursul vieții, Valeriu Muravschi a urmărit obiectivul de a fi util țării lăsând o moștenire bogată politică și managerială.

 

Azi putem constata că, inclusiv datorită eforturilor sale neobosite, Moldova  este un stat suveran recunoscut. 

 

Transmitem condoleanțe familiei îndoliate.

 

Domnul să-l odihnească în pace!

 

Președintele Republicii Moldova,   

   Igor Dodon  

 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, 
   Zinaida Greceanîi

 

Prim-ministrul Republicii Moldova,
   Ion Chicu  

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30