Ştiri

Sursa imaginii: bizlaw.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

08 Apr. 2020 / 15:20

Unii antreprenori şi-au adaptat condiţiile de activitate la situaţia de urgenţă din ţară

Au redus şi preţurile, doar să nu rămână cu marfa necomercializată. Vorbim, de micii producători, care în această perioada de grea încercare, şi-au pus toate speranţele în vânzările online. Unii dintre ei spun că s-au resemnat deja că vor avea şi pierderi, dar acum pentru ei este important ca pandemia să nu-i afecteze în măsura în care să fie obligaţi să-şi sisteze în totalitate activităţile, relatează Moldova 1.

Elena şi Vladimir Vutcariov s-au lansat în afaceri, începând cu anul 2000. Ei deţin câteva zeci de hectare de livadă, plantate cu pruni. Fructele le vând deshidratate, în ciocolată. Acum pe timp de pandemie, o salvare pentru antreprenori sunt livrările la domiciliul cumpărătorilor.

„Luând în consideraţie circumstanţele globale, care sau răsfrâns şi asupra ţării noastre fabrica s-a adaptat la condiţiile noi de producere. Livrăm produsele direct din fabrică la dumneavoastră acasă, cum susţinere reciprocă vom reuşi”, a declarat antreprenorul Elena Vutcariov.

„Facem toate lucrările la timp şi le facem conform tuturor standardelor naţionale şi europene, pentru ca la sfârşit să primim un produs cât mai bun şi cât mai natural. Copacii au floare frumoasă, se vede că lucrează şi albine”, a declarat antreprenorul Vladimir Vutcariov.

Şi Ludmila Papuc împreună cu familia are o afacere de producere a uleiurilor vegetale, presate la rece, dar si a   făinii degresate. Antreprenorii la fel au început să-şi vând marfa online.

„Trecem printr-o perioadă foarte grea, noi ne străduim să fim prezenţi atât în magazine, care sunt deschise în magazine, în reţele, în farmacii. De asemenea, facem distribuiri online. Ne străduim să facem faţă pandemiei şi lucrăm eficient”, a declarat antreprenoarea Ludmila Papuc.

Consultantul în proiecte de agricultură, Diana Crudu, spune că şi-a propus ca în această perioadă să convingă cât mai mulţi moldoveni că acum, mai mult ca niciodată, antreprenorii au nevoie de susţinerea lor, pentru a-şi putea comercializa producţia.

„Cea mai frumoasă calitate a unei naţiuni este solidaritatea, consumul local este şi el o formă de manifestare a patriotismului. Oamenii care fac agricultură au mai mult ca oricând nevoie de suportul dumneavoastră în condiţiile în care s-au închis pieţele şi locurile de comerţ autorizate, unica soluţie fiind comerţul online. Cumpărând local contribuiţi enorm de mult la susţinerea economiei naţionale care şi aşa va ieşi slăbită din această criză”, a declarat consultantul proiectelor în agricultură, Diana Crudu.

Recent ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat ca ministerul duce negocieri cu reţele de magazine pentru ca acestea să accepte comercializarea producţiei micilor producători autohtoni.

 

 

Comentarii