16:03:12 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Insituirea CARANTINEI în Soroca NU a dat rezultatele scontate. Comisia pentru Situații Excepționale a impus măsuri mult mai DURE pentru soroceni. Restricții de deplasare și pe timpul ZILEI. Decizile luate de CSE

Politică 08.04.2020 15:59 Vizualizări2026 Autor: Ziarul National
VIDEO // Insituirea CARANTINEI în Soroca NU a dat rezultatele scontate. Comisia pentru Situații Excepționale a impus măsuri mult mai DURE pentru soroceni. Restricții de deplasare și pe timpul ZILEI. Decizile luate de CSE


Instituirea regimului de carantină în orașul Soroca nu a contribuit la stoparea noilor cazuri de infectare cu COVID – 19, iar Comisia pentru Situații Excepționale a impus, începând de astăzi, măsuri mult mai dure în localitate.

„Acum patru zile a fost instituit regimul de carantină în Soroca, însă această măsură nu a produs efectele așteptate. Se întâmplă așa și pentru că cetățenii și agenții economici nu respectă acest regim de carantină. Astfel, CSE a decis astăzi să fie luate măsuri mai stricte, mai dure în privința orașului Soroca. Aceste măsuri se referă circulația cetățenilor pe timp de zi și de noapte”, a menționat premierul Ion Chicu, după ședința CSE.

Astfel, autoritățile interzic aflarea în stradă a persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani, fără ca acestea să aibă un motiv argumentat. De asemenea, se interzice deplasarea persoanelor în grupuri mai mari de două persoane. Atunci când vor ieși în stradă sau se vor afla în mijloacele de transport, locuitorii din Soroca vor trebuie să poarte mijloace de protecție, inclusiv mănuși și mască. În același timp, în mijloacele de transport nu pot să se afle mai mult de două persoane, inclusiv șoferul.

CSE a mai decis să interzică în Soroca comerțul online al produselor, altele decât cele alimentare, farmaceutice și igienice. „Pentru ca să fie respectate aceste măsuri,vom desfășura suplimentar angajați ai MAI și de la Ministerul Apărării”, a punctat Chicu.

De mâine, 9 aprilie, intră în carantină și localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă, după ce numărul celor infectați a ajuns la 29 de persoane în localitate.

CSE a mai luat decizia să anuleze cursa charter Varșovia – Chișinău, deoarece nu sunt suficienți doritori să revină acasă din Polonia. Astfel, în locul acestei curse a fost autorizat charterul Moscova – Chișinău. Tot astăzi, a fost reconfirmat charterul București – Chișinău, care va avea la bord o singură persoană.

Membrii CSE au luat decizia să le permită producătorilor locali să-și vândă legumele în locurile autorizate de autoritățile publice locale. Aceștia vor putea vinde produse doar dacă vor prezenta dovezi că sunt producători.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md