01:31:27 29.03.2024
Stiri

FOTO // ASEM a donat unui spital din Chișinău utilaje și tehnică medicală, necesare în lupta cu COVID-19: „Ne dorim să fie de un real folos pentru cei care au nevoie astăzi de susținere mai mult decât oricând”

Social 08.04.2020 16:18 Vizualizări1247 Autor: Ziarul National
FOTO // ASEM a donat unui spital din Chișinău utilaje și tehnică medicală, necesare în lupta cu COVID-19: „Ne dorim să fie de un real folos pentru cei care au nevoie astăzi de susținere mai mult decât oricând”


Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) a colectat 135 de mii de lei și a achiziționat utilaje și tehnică medicală, necesare pentru lupta cu noul coronavirus.

Donația, care include un monitor medical compact 7, un electrocardiograf cu 6 canale, 10 tonometre aneroide și 10 stetoscoape, a fost oferită astăzi Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

„Apreciez inițiativa colegilor mei din ASEM, profesori, personal de conducere, a întregii comunități academice de a organiza acumulare de fonduri în vederea susținerii unei instituții medicale în această perioadă de grea încercare. A fost colectată suma de 135 542 de lei, bani folosiți pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale: un Monitor Medical Compact 7, ECONET, un electrocardiograf cu șase canale, model MAC 800, 10 tonometre aneroid Mastermed A2+ și zece stetoscoape medicale. Toate bunurile menționate mai sus au fost transmise astăzi, 8 aprilie, în prezența primarului general al capitalei, Ion Ceban, Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, desemnat recent instituție care să primească și să trateze pacienți infectați de coronavirus. Este o mică contribuție a noastră, dar care ne dorim să fie de un real folos pentru cei care au nevoie astăzi de susținere mai mult decât oricând”, a declarat rectorul ASEM, Grigore Belostecinic.

Menționăm că, recent, acest spital a fost reprofilat și actualmente primește pacienți cu forme ușoare de coronavirus. Inițial, aici au fost amenajate 5 secții cu 215 paturi, iar în prezent mai sunt pregătite alte două secții, cu 80 de paturi. Numărul bolnavilor internați acum la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” a ajuns la 129.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md